VCA Basis | VOL VCA | VIL VCU

Belangrijk:
Diplomahouders van wie het diploma na 12 maart 2020 verloopt (of is verlopen), krijgen dispensatie voor een periode tot maximaal drie maanden nadat de overheid haar maatregelen op het gebied van bijeenkomsten, sociale onthouding en fysiek afstand houden, intrekt. Op dit moment duren deze maatregelen nog minimaal tot 1 juni 2020.

Dit betekent dat de dispensatie voorlopig geldt tot 1 september 2020. Tijdens deze periode mogen de diplomahouders tijdelijk met hun verlopen diploma blijven werken.

Begin alvast met thuis met leren en bestel uw e-learning cursuspakket voor € 99,-. Beschikbaar voor B-VCA, VOL-VCA en VIL-VCU.

VCA staat voor Veiligheid Checklist Aannemers. Het certificaat is bedoeld voor iedereen die werkt in omgevingen met een verhoogd veiligheidsrisico. Inmiddels is het VCA certificaat (ook wel VCA diploma) de standaard geworden in branches als bijvoorbeeld de bouw, offshore en industrie. PlusPort helpt u binnen 1 dag met het behalen van uw certificaat. Er zijn verschillende e-learning cursuspakketten beschikbaar zoals VCA basisveiligheid, VOL VCA en VIL VCU.

Organisaties doen er alles aan om risico’s tijdens het werk weg te nemen of aanvaardbaar te maken. Medewerkers moeten veilig kunnen werken. De VCA norm is een methode om dit structureel aan te pakken. Organisaties behalen het VCA certificaat en medewerkers behalen het VCA diploma om aan te tonen dat zij in staat zijn veilig te werken. Tegenwoordig stellen veel opdrachtgevers de certificering verplicht bij het uitschrijven van opdrachten. Het certificaat, is daarmee een echte must geworden.

VCA cursusWie moet een VCA cursus volgen?

Voert u werkzaamheden uit in omstandigheden met een verhoogd risico op lichamelijke letsel, andere gezondheidsrisico’s of milieu gerelateerde issues? Dan is het VCA certificaat of diploma praktisch vereist. De VCA norm wordt in de meest uiteenlopende branches toegepast. Bij zowel hele grote als hele kleine organisaties. Hoofdaannemers leggen dit ook op bij onderaannemers, of deze nu uit Nederland of uit een ander land binnen Europa komen. VCA is de standaard in onder andere de bouw, offshore, civiele techniek, elektrotechniek en petrochemie. Moet u snel werk verrichten voor een klant en heeft u nog geen VCA diploma? Schrijf u nu in en wij zorgen dat u zo snel mogelijk het VCA diploma op zak heeft.

VCA certificaat halen bij PlusPort

Bij PlusPort of via haar website VCAdirect.nl volgt u de VCA cursus via internet. Direct na uw inschrijving op de website ontvangt u de inloggegevens. U krijgt onbeperkt toegang tot de online cursus totdat u geslaagd bent. De training bestaat uit 14 verschillende interactieve leermodules, oefentoetsen, proefexamen en handleiding. Uit onze ongekend hoge slagingspercentages blijkt dat studeren voor VCA met interactieve e-learning modules vele malen effectiever is dan conventionele leermethodes zoals deelnemen aan een klassikale sessie. De theorie in de e-learning modules sluit naadloos aan op het officiële VCA examen dat inbegrepen is in het cursuspakket. Met het volgen van een PlusPort cursus krijgt u de beste voorbereiding om het certificaat snel en tegen lage kosten te bemachtigen. Met meer dan 50 examenlocaties is er altijd wel een examenlocatie bij u in de buurt. Schrijf u nu in en slaag in 1 keer!

Wilt u toch liever een klassikale sessie en een VCA examen bij u in de buurt? Dan kan dit uiteraard ook! Samen met een handboek en proefexamens kunt u zich voorbereiden op de klassikale dag van uw keuze. Deze dagen worden georganiseerd door heel Nederland. In de lesdag wordt alle stof nog een keer goed met u doorgenomen Aansluitend aan de dag wordt het examen afgenomen.

Wilt u liever voorbereiden voor het examen met alleen een handboek? Dat kan natuurlijk ook! Wij sturen dat dezelfde dag naar u toe.
Bij alle examens zorgen wij er voor dat de uitslag binnen 4 werkdagen via een automatische mail bij u is. U ontvangt vervolgens het diploma in uw online profiel en een plastic pas. Bewaar het diploma goed: het wordt in Nederland maar 1 keer uitgereikt.

VCA Certificaatbeheer

Veel werkgevers houden in een Excel sheet bij wanneer VCA certificaten verlopen. Bent u werkgever en wilt u uw medewerkers digitaal kunnen volgen in de voortgang? Dat kan! U kunt gratis van ons toegang krijgen tot VCA certificaatbeheer en digitale rapportages van onze LMS Academy software. In certificaatbeheer ziet u per medewerker overzichten wanneer VCA certificaten aflopen. Medewerkers en u kunnen geautomatiseerde mail ontvangen zodat u dit niet steeds zelf in de gaten hoeft te houden. Gewoon gratis en voor niets.