Informatie

vca training

VCA staat voor Veiligheid Checklist Aannemers. Het VCA is de standaard in onder andere de bouw, offshore, civiele techniek, elektrotechniek en petrochemie. De VCA norm is in het leven geroepen om de veiligheidsbewustzijn tijdens werkzaamheden te vergroten en het arbeidsongevallen terug te dringen. Tegenwoordig stellen veel opdrachtgevers de certificering verplicht bij het uitschrijven van opdrachten. Het VCA diploma is daarmee een echte must geworden.

 

Voor wie zijn de VCA cursussen bedoeld? 

Voert u werkzaamheden uit in omstandigheden met een verhoogd risico op lichamelijke letsel, andere gezondheidsrisico’s of milieu gerelateerde issues? Dan is het VCA diploma praktisch vereist. De VCA norm wordt in de meest uiteenlopende branches toegepast. Bij zowel hele grote als hele kleine organisaties. Hoofdaannemers leggen dit ook op bij onderaannemers, of deze nu uit Nederland of uit een ander land binnen Europa komen.  

VCA diploma halen bij PlusPort

Bij PlusPort of via haar website VCAdirect.nl bereidt u zich voor met een VCA e-learning cursuspakket en het examen op één van onze 50 locaties. Het VCA e-learning cursuspakket bestaat uit 12 verschillende interactieve leermodules, oefentoetsen, proefexamens en een handleiding. Uit onze ongekende hoge slagingspercentages blijkt dat studeren voor VCA met interactieve e-learning modules vele malen effectiever is dan conventionele leermethodes zoals deelnemen aan een klassikale sessie. De theorie in de e-learning modules sluit naadloos aan op het officiële VCA examen dat inbegrepen is in het cursuspakket. Klik hier voor impressie van onze e-learnings.

Toch liever een klassikale sessie met aansluitend een examen? dan kan dat uiteraard ook. Samen met een lesboek en proefexamens kunt u zich voorbereiden op de klassikale dag van uw keuze. Deze dagen worden georganiseerd door heel Nederland. Tijdens de lesdag wordt alle stof nog een keer goed doorgenomen Aansluitend aan de dag wordt het examen afgenomen.

Wilt u liever voorbereiden voor het examen met alleen een lesboek, dan kan dat natuurlijk ook.