Integraties

PlusPort werkt naadloos samen met al uw applicaties en externe diensten.

SAML staat voor Security Assertion Markup Language en is dé standaard voor authenticatie en autorisatie in webapplicaties.
PlusPort communiceert via het SAML 2.0 protocol met alle Identity Providers om veilig authenticatiegegevens uit te wisselen.

OAuth staat voor Open Authorization en is een open standaard voor authenticatie en autorisatie in webapplicaties. PlusPort verzorgt Single Sign On op basis van OAuth 2.0. Uw gebruikers kunnen hiermee het LMS toegang geven tot gegevens die opgeslagen zijn op een andere website of netwerk, zonder hun gebruikersnaam en wachtwoord uit handen te geven. OAuth maakt gebruik van tokens met bepaalde duur waardoor vertrouwelijke gegevens als een gebruikersnaam of wachtwoord niet afgegeven hoeven te worden. OAuth is ook de basis voor Facebook en Google Sign In.

EDU-DEX is de open data standaard van opleiders in Nederland voor de uitwisseling van opleidingsinformatie en planningen. PlusPort is al sinds de start van EDU-DEX Partner in deze standaard voor een goed gevulde opleidingscatalogus. Meer dan 1.115 opleiders bieden meer dan 50.000 opleidingen via deze standaard aan ons LMS.

SuperOffice CRM software sluit prima aan bij PlusPort Academy. Debiteuren en leads van uw PlusPort Academy en website synchroniseren naar SuperOffice.

Exact Software en PlusPort Academy zorgen voor de juiste facturen voor uw klanten. PlusPort Academy factuurregels en debiteuren kunnen dagelijks automatisch worden ingelezen in Exact. Zo worden uw facturen altijd correct en op tijd bezorgd bij uw klanten en is uw boekhouding altijd bij.

Outlook is dé standaard voor agenda- en e-mail applicaties van Microsoft en integraal onderdeel van Microsoft Office 365. Activiteiten in PlusPort Academy synchroniseren met de agenda . Data, dagdelen, tijden en locaties staan direct in de agenda.​

Integreer alle mogelijke betaalproducten in uw PlusPort Academy met Mollie betaalprovider. iDeal, Mastercard, Visa, Paypal, American Express, Bancontact (meest gebruikte online betaalmethode van België), SEPA-overboeking, SEPA-incasso, SOFORT Banking, EPS (meest gebruikte online betaalmethode van Oostenrijk), Cartes Bancaires (meest gebruikte online betaalmethode van Frankrijk), Giropay (meest gebruikte online betaalmethode van Duitsland),

KBC/CBC-Betaalknop (betaalmethode van grootste consumentenbank van België), Belfius, ING Home’Pay, Bitcoin (meest gebruikte cryptomunt ter wereld), CartaSi (meest gebruikte online betaalmethode van Italië), Cadeaukaarten en Paysafecard (geaccepteerd in 43 landen).

De leden van de Governance Code 'Veiligheid in de Bouw' hebben veiligheidsinstructies bij het betreden van bouwplaatsen in Nederland gestandaardiseerd met een Generieke Poortinstructie: GPI. Ons LMS heeft een volledige integratie met deze Generieke Poortinstructie en realiseert daarmee voor klanten in de Bouw- en Infra Sector een naadloze aansluiting. Inloggen, de GPI instructie volgen en het certificaat registeren: alles gaat automatisch voor zowel eigen medewerkers alsook voor uw onderaannemers, contractors en bezoekers op de bouwplaats. Zo heeft u de totale bewaking van uw compliance inclusief GPI certificering in de PlusPort Academy onder controle.

Google Analytics is een analysetool van Google om statistieken over bezoek en gebruik van websites en applicaties te verzamelen. PlusPort Academy kan worden uitgerust met Google Analytics om gedetailleerde gegevens te verzamelen over de bezoekersstromen, paginaweergaves, gemiddelde tijd op de pagina en andere data over het gebruik van uw Academy of website.

Inloggen op PlusPort met Google Sign in. Gebruikers hebben met hun Google account toegang tot PlusPort LMS.

De on-premises directory en authenticatie dienst van Microsoft. PlusPort ondersteunt Single Sign On via Active Directory. Active Directory staat beheerders toe om het beleid (rechten en instellingen) in het netwerk van uw organisatie te beheren inclusief het MS.

LTI

LTI staat voor Learning Tools Interoperability en verbind het PlusPort LMS met andere LMS- en content management systemen om e-learning content af te spelen. LTI voorziet in Single Sign On in het andere LMS en schrijft variabelen als score en voortgang terug in PlusPort. Zo maken uw gebruikers naadloos gebruik van externe content providers.

PE staat voor Permanente Educatie. Voor professionals uit Zorg, Financiële Dienstverlening en vele andere beroepsgroepen is Permanente Educatie nodig om de juiste competenties en vaardigheden van zijn beroep te verkrijgen en te behouden. Via de directe koppeling van PlusPort LMS met PE-Online hebben uw medewerkers een compleet en actueel overzicht van hun bij- en nascholing.

Salesforce CRM software werkt naadloos samen met de PlusPort Academy. Synchroniseer debiteuren en leads van uw PlusPort Academy en website naar Salesforce.

Pluriform Software en PlusPort Academy werken samen voor de afhandeling van uw facturatie en boekhouding. Dagelijks kunnen automatisch alle factuurregels en debiteuren vanuit PlusPort Academy in Pluriform worden ingelezen. Zo is uw boekhouding altijd up-to-date.

Google Agenda is een online agenda en kan worden gebruikt met een Google-account. Geplande leeractiviteiten in PlusPort Academy synchroniseren met Google agenda en Gmail. Data, dagdelen, tijden en locaties staan direct goed in Google Agenda.​

80% van de Belgische online betalingen wordt via Bancontact gedaan. Bancontact is direct in uw PlusPort Academy beschikbaar om betalingen vanuit België te ontvangen.

Het grootste online betaalmiddel van Nederland is beschikbaar in PlusPort LMS. Alle producten welke u via uw PlusPort catalogus en website aanbiedt kunnen worden afgerekend met iDeal.

GET ontwikkelt, produceert, installeert en onderhoudt oplossingen voor toegangscontrole, time management, bezoekersregistratie, personeelsplanning en security management. PlusPort en GET hebben een verregaande integratie waarmee PlusPort Academy de behaalde certificeringen uitwisselt met GET en viceversa. Zo ontstaat een waterdicht toegangssysteem waarbij eigen medewerkers en bezoekers via de PlusPort Academy voor uw poortinstructie worden getraind en gecertificeerd en via GET de juiste toegang en autorisaties krijgen toegewezen.

WordPress is het grootste en meest populaire Content Management Systeem om websites mee te maken en te beheren. PlusPort Academy heeft vele standaard Plugins voor WordPress waarmee uw website direct de inhoud van uw catalogus kan tonen en de planning kan publiceren. Maak direct aanklikbare agenda’s en Google Maps kaarten met uw locaties en aanbod. Laat cursisten zoeken op dichtstbijzijnde trainings- of examenlocatie en laat ze direct met 1 klik inschrijven. Ontdek de vele mogelijkheden om met PlusPort van uw eigen website de nummer 1 site van uw branche te maken.

Inloggen op PlusPort met een Facebook Social Media account. Via de facebook Identity Provider hebben gebruikers toegang tot PlusPort LMS.

Azure Active Directory is integraal onderdeel van Microsoft Office 365. PlusPort maakt het mogelijk SSO met zeer goede beveiliging en beheer via uw Active Directory in de cloud te regelen. Uw gebruikers kunnen direct inloggen of starten PlusPort gewoon via Office 365 of het Azure AD access panel.

SCORM staat voor Sharable Content Object Reference Model en is de wereldwijde standaard voor interoperabiliteit van e-learning. PlusPort is SCORM compliant en biedt support voor 1.2 en 2004 packages.

Highrise CRM software en de PlusPort Academy werken samen voor een soepele integratie van alle debiteuren en leads vanaf websites en de PlusPort Academy.

AFAS Software en PlusPort Academy sluiten aan voor factureren en boekhouden. Ook voor deze koppeling geldt dat uw factuurregels en debiteuren dagelijks worden gesynchroniseerd van PlusPort Academy naar AFAS Profit. Ook in AFAS dus alle data altijd up-to-date

Apple Calendar is een persoonlijk agenda app voor MacOS Desktop en iOS mobiele apparaten. Geplande leeractiviteiten in PlusPort Academy synchroniseren direct met Apple Calendar zodat data, dagdelen, tijden en locaties direct goed staan. ​

Een van de grootste Britse betaalproviders voor al uw betalingen in Groot-Brittannië. Met PlusPort Academy kan iedereen in Engeland direct via hun eigen Barclays Bank aan u betalen.

Het grootste internationale online betaalsysteem. Paypal is intermediair voor online en mobiele betalingen voor uw PlusPort Academy en website. Om te betalen is alleen een e-mailadres nodig.

Credit card

Alle grote credit cards zoals MasterCard, Visa en American Express kunnen in het PlusPort LMS worden gebruikt om af te rekenen

HSElife NL verzorgt harmonisatie van maatregelen voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu in de Olie- en Gasindustrie door middel van informatie en instructies voor Contractors. Via de PlusPort Academy hebben uw medewerkers en contractors naadloos en zonder apart in te loggen toegang tot HSElife. De instructies en behaalde certificaten worden direct in PlusPort Academy geregistreerd. Uw totale compliance inclusief HSElife certificering is zo transparant en direct zichtbaar in uw PlusPort Academy.

API staat voor Application Programming Interface. Een API laat 2 systemen met elkaar communiceren. Gebruik de PlusPort API om uw PlusPort Academy met iedere andere applicatie of proces in uw IT-landschap te integreren. Maak gebruik van de vele API Endpoints om gegevens over gebruikers, catalogus en planning, uitvoeringen en resultaten en certificering uit te wisselen.

Webservices op basis van SOAP/XML stellen u in staat om gebruikersgegevens veilig en realtime met PlusPort Academy uit te wisselen. Met onze uitgebreide set van webservices integreert PlusPort Academy voor de stamdata van uw gebruikers volledig met uw HRM bronsysteem en andere ERP applicaties. Standaard webservices bestaan voor alle gangbare HRM applicaties als SAP, Success Factors, Raet, ADP, AFAS, DBS, Perman, Persmaster, Unit4, Centric, HR2Day, Microsoft Dynamics, WorkDay, e.a.