ATEX

Als u werkt in kleine of afgesloten ruimten dan kan dit risicovolle situaties opleveren. Door bijvoorbeeld het gebruik van elektrisch gereedschap neemt de kans op explosies toe. ATEX geeft in hoofdlijnen aan welke procedures u moet volgen om deze risico’s te vermijden. De richtlijn geeft de minimale voorschriften waar arbeidsplaatsen en arbeidsmiddelen aan moeten voldoen, zodat werknemers op die plaatsen veilig kunnen werken.

Voor wie is de ATEX cursus bedoeld?

De ATEX cursus is bedoeld voor iedereen die werkzaamheden uitvoert in explosiegevaarlijke ruimten. Voorbeelden zijn operators, productiemedewerkers, schoonmaakpersoneel en ondersteunend kantoorpersoneel.

ATEX certificering via PlusPort

Bij PlusPort volgt u de ATEX cursus via internet. Vrijwel direct na uw inschrijving op de website ontvangt u de inloggegevens en krijgt u toegang tot de online cursus die bestaat uit verschillende interactieve modules. Uit onze ongekend hoge slagingspercentages blijkt dat studeren voor ATEX met interactieve modules vele malen effectiever is dan conventionele leermethodes. De theorie sluit naadloos aan op het officiële ATEX examen dat inbegrepen is in het ATEX cursuspakket. Met het volgen van een PlusPort cursus krijgt u de beste voorbereiding om het ATEX certificaat snel en tegen lage kosten te bemachtigen.