LMS voor de overheid

In onze snel veranderende maatschappij is het voor de overheid belangrijker dan ooit om de kennis up-to-date te houden. Het LMS helpt gemeenten, provincies en andere overheden om hun medewerkers op te leiden.

overheid

Meer dan 800.000 gebruikers en meer dan 200 organisaties

Amstelveen
Enschede
Haarlemmermeer
Meierijstad
Schema_PP_Products-15

Efficiëntie en gebruiksgemak

PP_Icoontjes-77

Gepersonaliseerde leerervaringen

PP_Icoontjes-pijlen

Meetbare resultaten
en inzichten

In tijden van snelle digitale ontwikkelingen

De overheid in Nederland is zich als geen ander bewust wat het belang is van het stimuleren van leren & ontwikkelen, vooral in tijden van snelle digitale ontwikkelingen. Steeds meer HR business partners en specialisten op het gebied van leren en ontwikkelen ondersteunen medewerkers van overheidsinstanties in dit proces.

Learning Management System kopen?

“We waren op zoek naar een e-learning die meer bood dan alleen tekst. PlusPort heeft mijn verwachtingen overtroffen. We hebben een kleurrijke e-learning met filmpjes en drie verschillende casussen. Binnen de modules is veel aandacht besteed aan diversiteit zodat verschillende inwoners terugkomen in het aanbod.”

Barbara | Gemeente Rotterdam

Groeien in een snel veranderende omgeving

Maar in deze tijd van efficiëntie, kostenbesparing en veiligheid moeten overheidsinstanties zich aanpassen om bij te blijven. Het PlusPort LMS biedt een modern trainingsplatform voor overheidsinstanties, zodat hun medewerkers bijvoorbeeld kunnen leren hoe zij procedures optimaliseren en werken met digitale systemen. Zo wordt het gemakkelijker om bij te blijven en te groeien in een snel veranderende omgeving.

Onze klanten aan het woord

Nelleke Huizing, HR-adviseur bij Jeugdbescherming West in Den Haag, spreekt over de innovatieve manier waarop ze sinds 2019 het LMS-systeem hebben geïntegreerd binnen hun organisatie.

Door het LMS te gebruiken, heeft Jeugdbescherming West hun trainingsprocessen centraal kunnen regelen. Dit omvatte niet alleen automatische communicatie bij inschrijvingen maar ook de levering van de benodigde documenten om trainingen te volgen. De inzet van het LMS heeft hun werkproces drastisch vereenvoudigd.

Benieuwd naar de praktische inzet van het LMS bij Jeugdbescherming West en hoe het bijdraagt aan een effectievere organisatie?

Video afspelen

Veelgestelde vragen (FAQ)

Een LMS is een digitale leeroplossing die organisaties ondersteunt bij het organiseren van alle leeractiviteiten en trainingen. Het is een centrale plek waar medewerkers toegang hebben tot uitgebreide trainingsmogelijkheden zoals e-learning, klassikaal of online sessie, blended en micro-learnings.

Een learning management system (LMS) is bedoeld voor elke organisatie - ongeacht grootte, branche of het opleidingsniveau van medewerkers - die training en ontwikkeling voor medewerkers beschikbaar wil maken en daarbij grip wil hebben op de opleidingskosten, het opleidingsbudget en het trainingsaanbod.

Grofweg is een Learning Management Systeem (LMS) inzetbaar voor het beheren van medewerkersinformatie, het leeraanbod en de opleidingsbudgetten. Daarnaast biedt een LMS ondersteuning bij het sturen van medewerkers in hun leeractiviteiten.

Heldere rapportages zijn van belang om te monitoren en sturen op alle learning & development activiteiten binnen jouw organisatie. De rapportages binnen het Learning Management Systeem (LMS) geven in één helder overzicht weer hoe het staat met de leerdoelen, certificering en beoordeling van medewerkers en organisatie.
Uniek aan het Learning Management Systeem (LMS) van Visma PlusPort is de gepersonaliseerde startpagina. Gemakkelijk vorm te geven in jouw huisstijl. Door je LMS eigen te maken zorg je voor herkenbaarheid en verhoog je de binding tussen medewerkers en organisatie.

Om leerdrempels te verlagen en gelet op de veranderende verwachtingen van (de nieuwe generatie) medewerkers is gebruiksvriendelijkheid zeer belangrijk voor een LMS. Wees daarom voorzichtig met ingewikkelde (procesgedreven) systemen en kies voor een intuïtief en gemakkelijk te gebruiken systeem.

Jazeker, LTI maakt het niet alleen mogelijk om verschillende leertools binnen je eigen organisatie met elkaar te verbinden, maar ook om eenvoudig verbinding te maken met externe leerplatforms en contentbibliotheken

Benieuwd hoe PlusPort jouw organisatie kan helpen?

Plan hieronder een vrijblijvende afspraak met Martin. Maar misschien nog wel leuker, geef hem een belletje op +31(0)638150726 en hij beantwoordt (bijna) al je vragen.