Informatie

De GPI is sinds 1 april 2019 verplicht op de bouwlocaties van de deelnemende bouw- en installatiebedrijven binnen de GCVB. Aan de poort wordt gecontroleerd of een medewerker in het bezit is van het certificaat van een GPI (B&U, Infra of Installatie).

Voor wie is de Generieke Poortinstructie bedoeld?

Iedereen die werkzaamheden (kort- of langdurend) op een bouwlocatie verricht moet in het bezit zijn van een GPI-certificaat. Werk voorbereiden, overleggen, adviseren en coördineren zijn ook werkzaamheden. Iedereen moet bijdragen aan het verbeteren van de veiligheidscultuur. Elk GPI certificaat is geldig op elke GPI-bouwlocatie. Kies de GPI die het beste bij je werkzaamheden past.

Certificering bij PlusPort

Voor ieder examen, online of klassikaal, heeft PlusPort ter voorbereiding e-learning cursuspakketten. Na inschrijving ontvangt de kandidaat de inlogcodes voor toegang tot het gewenste cursuspakket. De inhoud van alle e-learning cursuspakketten wordt jaarlijks getoetst aan de eindtermen, de wet of arboregels. Met PlusPort haalt u snel, gemakkelijk en tegen lage kosten het gewenste certificaat.