PMS – Performance Management Systeem

Faciliteer het gesprek over kennis, leren en presteren

We zijn de afgelopen periode anders gaan samenwerken en we vergaderen vooral online. Functies en taken veranderen en er worden ook andere competenties gevraagd. Hoe neem je mensen mee in nieuwe manieren van werken? Hoe zorg je dat mensen de gewenste competenties gaan ontwikkelen? En leg je daarbij de regie bij manager of medewerker? 

Met een Performance Management Systeem (PMS) maak je de stap van standaard gesprekscyclus naar een -belevenis- portaal voor medewerkerontwikkeling. Daarmee faciliteer je het continue gesprek tussen manager en medewerker over competenties en prestaties. En stimuleer je medewerkers om aan de slag te gaan met hun ontwikkeling

Perfomance Management Systeem

Voordelen

"74% van de medewerkers vindt dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van de juiste competenties, maar weten eigenlijk niet goed wat ze nodig hebben om toekomstbestendig te zijn (59%)”

Bron: HR Benchmark Visma | Raet

Over de software

Sturen op prestaties én ontwikkeling

Het Performance Management Systeem (PMS) ondersteunt bij de HR-gesprekscyclus met het vastleggen van doelstellingen, voortgang, competentiescores en ontwikkelafspraken. De cyclus is flexibel in te richten voor verschillende groepen medewerkers. Je bepaalt daarbij zelf of je de regie bij managers of medewerkers legt.

360 graden feedback 

Medewerkers vragen met de feedbackfunctie eenvoudig feedback van collega’s, managers of externen zoals klanten. Ze krijgen zo terugkoppeling over hun competenties en gedrag. Daarnaast levert dit extra informatie op voor de gesprekscyclus.

Competentiemanagement 

In het PMS kun je functies en bijbehorende competenties automatisch koppelen aan de gesprekscyclus. Zo is duidelijk wat van medewerkers verwacht wordt. Tijdens de gesprekscyclus of via de feedbackfunctie kunnen medewerkers hun competenties laten scoren. En zo ontstaat inzicht in competenties, op medewerker én organisatieniveau.

Medewerkerontwikkeling 

Het PMS geeft manager en medewerker inzicht in de competentiescores voor de huidige functie óf een andere functie waar de medewerker naar toe wil doorstromen. Als een competentie ontwikkeld moet worden, neem je dat als ontwikkeldoelstelling of Persoonlijk ontwikkelplan (POP) op in de gesprekscyclus.

Meer informatie of een demo?

Vul het formulier in en onze sales afdeling neemt contact met u op om een geheel vrijblijvende afspraak met u te maken voor een demonstratie van het PlusPort Performance Management Systeem. Wilt u liever eerst informatie per mail? Dat kan ook.

Bellen kan naar: