Informatie

Let op: Met ingang van 25 september 2021 is het verplicht om bij sommige locaties een coronatoegangsbewijs te tonen. Dit geldt ook voor sommige locaties waar de NEN3140 VP en NEN3140 VOP examens worden afgenomen. Dit betekent dat je een coronatoegangsbewijs moet tonen om bij de volgende locaties deel te kunnen nemen aan het examen:

Amstelveen

Bergen op Zoom

Eindhoven

Eindhoven (Veldhoven)

Groningen-Zuidbroek

Schiedam

Tilburg

Wijchen

nen 3140

Om veilig te werken aan of in de buurt van elektrische laagspanningsinstallaties dient u de procedures te kennen en risico’s te kunnen inschatten. De NEN 3140 norm is een methode om dat systematisch te managen. Tegenwoordig stellen veel opdrachtgevers NEN 3140 certificering verplicht bij het uitschrijven van opdrachten. 

Voor wie is de NEN 3140 cursus bedoeld?

Voor medewerkers die elektrotechnische werkzaamheden uitvoeren in of rondom elektrotechnische installaties. NEN 3140 is de standaard als het gaat om exploitatie, onderhoud, inspectie en beheer van elektrische arbeidsmiddelen. Afhankelijk van het niveau waarop u werkzaamheden uitvoert, dient u een certificaat VOP, VP of IV of WV via e-learning of klassikaal te behalen.

Wellicht ook interessant: 

Certificering bij PlusPort

Voor ieder examen, online of klassikaal, heeft PlusPort ter voorbereiding e-learning cursuspakketten. Na inschrijving ontvangt de kandidaat de inlogcodes voor toegang tot het gewenste cursuspakket. De inhoud van alle e-learning cursuspakketten wordt jaarlijks getoetst aan de eindtermen, de wet of arboregels. Met PlusPort haalt u snel, gemakkelijk en tegen lage kosten het gewenste certificaat.