NEN 3140

Om veilig te werken aan of in de buurt van elektrische laagspanningsinstallaties dient u de procedures te kennen en risico’s te kunnen inschatten. De NEN 3140 norm is een methode om dat systematisch te managen. Personen halen het NEN 3140 certificaat om aan te tonen dat zij in staat zijn om op een verantwoorde manier aan elektrotechnische installaties te werken. Tegenwoordig stellen veel opdrachtgevers NEN 3140 certificering verplicht bij het uitschrijven van opdrachten. Het NEN 3140 certificaat is daarmee een echte must geworden.

Voor wie is de NEN 3140 cursus bedoeld?

Voert u werkzaamheden uit in of rondom elektrotechnische installaties? Dan is NEN 3140 certificering praktisch vereist. De NEN 3140 norm wordt in de meest uiteenlopende branches toegepast. Bij zowel hele grote als hele kleine organisaties. NEN 3140 is de standaard als het gaat om exploitatie, onderhoud, inspectie en beheer van elektrische arbeidsmiddelen. Afhankelijk van het niveau waarop u werkzaamheden uitvoert, dient u een certificaat VOP of VP te behalen.

NEN 3140 certificering via PlusPort

Bij PlusPort volgt u de cursus via internet. Vrijwel direct na uw inschrijving op de website ontvangt u de inloggegevens en krijgt u toegang tot de online cursus die bestaat uit verschillende interactieve modules. Uit onze ongekend hoge slagingspercentages blijkt dat studeren met interactieve modules vele malen effectiever is dan conventionele leermethodes. De theorie sluit naadloos aan op het officiële examen dat inbegrepen is in het NEN 3140 cursuspakket. Met het volgen van een PlusPort cursus krijgt u de beste voorbereiding om het NEN 3140 certificaat snel en tegen lage kosten te bemachtigen.