Risicomanagement

Risicomanagement is een techniek dat op veel verschillende soorten projecten toegepast kan worden. Zodra een project gestart wordt, biedt dit uiteraard mogelijkheden. In de praktijk brengt dit ook vaak risicofactoren met zich mee. Door de aanwezige risico’s te beheersen kan het projectdoel op een veilige manier gerealiseerd worden.

De cursus Risicomanagement legt het accent op de stappen die uitgevoerd worden binnen een risicoanalyse en de middelen en technieken die hierbij gebruikt kunnen worden.

Voor wie is de cursus risicomanagement?

Een cursus Risicomanagement is in principe voor iedereen beschikbaar. Als werkgever vindt u het belangrijk dat u alles doet wat mogelijk is risico’s te voorkomen dan wel de gevolgen van risico’s te beperken. Als werknemer wilt u zich bewust zijn van risico’s die kunnen optreden en de gevolgen daarvan en u wilt uw kansen op de arbeidsmarkt verbeteren door in het bezit te komen van het certificaat Risicomanagement.

Met de cursus Risicomanagement, die gebaseerd is op de RISMAN-methode, leert u technieken om risico’s in kaart te brengen. Door risico’s te identificeren, analyseren en kwantificeren, kunt u de juiste beheersmaatregelen treffen om gevolgen van incidenten te verminderen of zelfs oorzaken weg te nemen.