Voor de cursist: VCA klassikaal & examen

U bent ingeschreven voor de klassikale VCA-training met aansluitend het examen.

VOORBEREIDING EN STUDIETIJD

Het is belangrijk om het boek voor start van de training door te nemen. Hoewel het lesboek direct wordt verzonden, duurt het in de praktijk minimaal 4 werkdagen voordat het lesboek per post is ontvangen. U ontvangt het lesboek op het opgegeven adres. U ontvangt ook twee online proefexamens.

AANVANG

Gelieve 15 minuten voor start training aanwezig zijn. Vóór aanvang van het examen controleert u uw gegevens op de presentielijst, controleert de examinator uw legitimatiebewijs, wijst u een plaats toe en ontvangt u de examenbenodigdheden.

Belangrijk: U dient zelf nog uw persoonsgegevens te controleren zodat op het diploma de juiste persoonsgegevens worden vermeld. Geef fouten in uw naam, voorletters, tussenvoegsel en geboortedatum onmiddellijk door aan de examinator.

WAT MOET U MEENEMEN?

Tijdens de klassikale training wordt het lesboek besproken. Het is dan ook aan te raden het lesboek mee te nemen naar de training.

Neem een geldig legitimatiebewijs mee. U dient zich te legitimeren met een geldig legitimatiebewijs (paspoort, Nederlands rijbewijs, identiteitskaart of vreemdelingendocument). Wanneer u geen geldig legitimatiebewijs bij u heeft of dit niet kan of wilt tonen, wordt u niet tot het examen toegelaten. Uw examen wordt ongeldig verklaard, terwijl u wel de kosten van examen volledig dient te betalen. Scans en kopieën van het legitimatiebewijs zijn niet toegestaan.

Lunch

Koffie/thee en de lunch zijn inbegrepen

EXAMEN

VCA Basis: U krijgt 40 meerkeuzevragen, waarvan 2.580 punten (64,5%) behaald moeten worden om te slagen. U krijgt 60 minuten de tijd.
VOL VCA: U krijgt 70 meerkeuzevragen, waarvan 4.515 punten (64,5%) behaald moeten worden om te slagen. U krijgt 75 minuten de tijd

De uitslag van het examen ontvangt u binnen 4 werkdagen per mail.

CERTIFICAAT EN PASJE

U ontvangt uw certificaat met pas binnen 2 weken na de examendatum.

ANNULEREN OF VERPLAATSEN

Annuleren of verplaatsen t/m 11 werkdagen voor de praktijkdag is kosteloos. Bij 10 t/m 6 werkdagen voor de praktijkdag zijn de annuleringskosten 50%. Tot en met 6 werkdagen voor de praktijkdag is het niet meer mogelijk te annuleren of verplaatsen.

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de Praktijkregels.