VCA Examens

Belangrijk:
Diplomahouders van wie het diploma na 12 maart 2020 verloopt (of is verlopen), krijgen dispensatie voor een periode tot maximaal drie maanden nadat de overheid haar maatregelen op het gebied van bijeenkomsten, sociale onthouding en fysiek afstand houden, intrekt. Op dit moment duren deze maatregelen nog minimaal tot 1 juni 2020.

Dit betekent dat de dispensatie voorlopig geldt tot 1 september 2020. Tijdens deze periode mogen de diplomahouders tijdelijk met hun verlopen diploma blijven werken.

Begin alvast met thuis met leren en bestel uw e-learning cursuspakket voor € 99,-. Beschikbaar voor B-VCA, VOL-VCA en VIL-VCU.

Bekijk training en bestel direct

 

VCA Examen

Nadat u de e-learning VCA cursus via internet heeft afgerond, bent u klaar om deel te nemen aan het officieel landelijk VCA examen. Het behalen van een VCA-diploma is één van de vereisten om aan de VCA checklist te voldoen. Met een VCA-diploma toont u aan dat u beschikt over voldoende basiskennis om veilig te kunnen werken in risicovolle omgevingen.

PlusPort organiseert VCA examens verspreid over heel Nederland op meer dan 50 locaties. Er is dus altijd een examen op korte termijn bij u in de buurt beschikbaar. De toetscentra zijn verdeeld over heel Nederland. Bij CBT-examen legt de kandidaat het VCA-examen af op een PC of tablet in een toetscentrum. U ziet ziet direct na afloop de voorlopige uitslag. Computerkennis of ervaring is NIET noodzakelijk om een CBT-examen te maken.

In het kort:

  • VCA-examens door heel Nederland in veel Europese talen
  • CBT-examens op meer dan 40 locaties
  • Incompany examens voor groepen op uw locatie
  • Examens mogelijk van maandag tot en met zaterdag tussen 08.00 en 22.00 uur


Onze VCA examens

Los VCA examen

Het is ook mogelijk bij PlusPort een los examen te boeken in plaats van een e-learning VCA cursuspakket. Of bent u helaas gezakt? Geen nood, u kiest gewoon een nieuwe datum. Ontvang direct de bevestiging en locatiegegevens.

VCA Basis

Een los examen voor de VCA Basis is beschikbaar in de volgende talen: Nederlands, Engels, Pools, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees, Turks, Roemeens, Hongaars,  Noors, Portugees  en Slowaaks.

VOL VCA

Een los VOL VCA examen is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans en Duits.

VIL VCU

Een los VIL VCU examen is beschikbaar in het Nederlands en het Engels

Voorleesexamen

U kunt ook inschrijven voor een voorleesexamen. Een voorleesexamen is geen mondeling examen. Bij een voorleesexamen wordt de examenopgave en de mogelijke antwoorden voorgelezen. Een prima alternatief voor cursisten met bijvoorbeeld dyslexie of met een taalachterstand. Kunt u niet goed uit de voeten met de Nederlandse taal? Dan is dit een prima alternatief.

Meer informatie op vcadirect.nl

VCA Incompany examen

Heeft u 10 examenkandidaten of meer? U kunt dan een groepsexamen op uw locatie aanvragen.

Meer informatie op vcadirect.nl

Individueel examen

Een Individueel examen is een examen dat niet in de standaard planning van examens voorkomt en speciaal voor u of uw kandidaat wordt georganiseerd. U krijgt na het examen direct de uitslag en- indien geslaagd uw certificaat mee. Een Individueel examen vindt uitsluitend plaats in Zwijndrecht.

Meer informatie op vcadirect.nl

Spoedexamen

Voor een VCA examen op basis van de reguliere planning kunt u zich tot 13:00 uur voor de volgende dag inschrijven mits nog plaatsen beschikbaar. U ontvangt binnen 4 werkdagen na het examen uw examenuitslag en circa 2 weken na het examen uw certificaat en pasje.

Meer informatie op vcadirect.nl