NEN 3140 VP en VOP

Het cursuspakket bestaat uit een digitale NEN 3140 cursus, het landelijk examen en officieel certificaat. De online cursus is de ideale voorbereiding op het NEN 3140 examen. Na de cursus neemt u deel aan het examen bij u in de buurt. Kies met het NEN 3140 cursuspakket voor comfort en snelheid. PlusPort  regelt alles voor u vanaf uw inschrijving tot aan het behalen van uw certificaat.

Inhoud van de cursussen NEN3140 VP en VOP

 
NEN 3140 VP NEN 3140 VOP
Doelstelling VP: Zelfstandig veilig elektronische werkzaamheden uitvoeren.
VOP: Onder begeleiding van een VP- er elektronische werkzaamheden uitvoeren.
Doelgroep Voor elektrotechnisch onderlegde personen die elektrotechnische werkzaamheden aan laagspanningsinstallaties verrichten (bijv. inspecteren, onderhoud, uitbreiden)
EN voor niet- elektrotechnici die in hun dagelijkse werkzaamheden elektrotechnische risico’s lopen of op andere wijze met elektrotechnische risico’s te maken hebben.
Cursuspakket Online training & onafhankelijk examen
Cursusniveau Vooropleiding LTS of vergelijkbaar en toereikende kennis van NEN 1010.
Cursusduur Ca. 6 uur
Cursusinhoud
  • 6 online modules (e-learning) inclusief oefentoetsen per module
  • Online naslagwerk
  • Online proefexamen VP
Modules De training bestaat uit de volgende modules:

  • Wet- en regelgeving
  • Gevaren van elektriciteit
  • Personen
  • Materiaal
  • Veilig werken
  • Elektrotechniek
Digitaal naslagwerk De cursist kan het naslagwerk tijdens de online cursus raadplegen.
Oefentoetsen De oefentoetsen kunnen onbeperkt worden geoefend.
Proefexamen Twee pogingen voor het proefexamen.
Onafhankelijk examen Het NEN 3140 examen is een officieel examen. Het examen is maximaal 60 minuten. Met meer dan 40 locaties door heel Nederland is er altijd een bij u in de buurt.
Certificaat Iedere cursist die geslaagd is voor het examen ontvangt een digitaal diploma en pas per post. Het NEN 3140 certificaat is 3 jaar geldig. Als het certificaat is verlopen, dient u opnieuw examen te doen.
Register Het NEN 3140 diploma wordt geregistreerd in de PlusPort Academy waardoor de cursist tijdig een oproep voor vernieuwing ontvangt.
Cursusprijs  € 185,- excl. BTW € 185,- excl. BTW

 

Voordelen NEN3140 cursus bij PlusPort

Bereid u door middel van oefentoetsen en proefexamens optimaal voor op het schriftelijk examen. Bij deelname aan de NEN3140 VP of VOP cursus heeft u ook toegang tot het digitale NEN3140 handboek dat dient als naslagwerk. Met het digitale handboek kunt u eenvoudig en bovendien snel, specifieke informatie opzoeken.

Officieel certificaat

Bij PlusPort ontvangt u het officiële NEN3140 certifi­caat en is drie jaar geldig. Om het NEN 3140 certifi­caat te behalen dient u het landelijke examen met een voldoende af te ronden. Deelname aan dit examen kunt u via PlusPort regelen. Om u echter optimaal voor te bereiden, heeft PlusPort ook een cursuspakket beschikbaar, waarbij alles tot aan uw certifi­cering voor u wordt geregeld.