Inhoud

Het cursuspakket bestaat uit een digitale HACCP cursus en een digitaal HACCP examen. De online cursus is de ideale voorbereiding op het HACCP examen. Na de cursus volgt aansluitend dit online HACCP examen. Kies met de online HACCP cursus voor comfort en snelheid. HACCPdirect regelt alles voor u vanaf uw inschrijving tot aan het behalen van uw certificaat. De cursus is ook in het Engels beschibaar

Inhoud van de HACCP Hygiënecode cursus

 
HACCP Hygiënecode NL | € 69.-
Doelstelling Na de digitale cursus weet u hoe de methode HACCP werkt, hoe het moet worden toegepast in de praktijk en wat u moet doen als u met levensmiddelen werkt. In deze training wordt ook aandacht besteed aan het vervoeren, in ontvangst nemen, bereiden en bewaren van levensmiddelen.
Doelgroep Voor medewerkers die nog niet eerder het HACCP hygiënecode certificaat hebben behaald en gaan werken bij een organisatie die voedingsmiddelen produceren, distribueren, verwerken of serveren in de horeca.
Cursuspakket Online training welke wordt afgesloten met een eindtoets
Cursusniveau Vanaf MBO
Cursusduur Ca. 4 uur
Online theorie

Met de online training leert u alles wat u moet weten over voedselveiligheid, de methode HACCP en de praktische invulling daarvan.

Deze training bestaat uit:

  • 7 online modules inclusief oefentoets per module
  • Online naslagwerk
  • Online eindtoets
Modules De HACCP training bestaat uit de volgende modules:

  • Het belang van hygiëne en de methode HACCP
  • Persoonlijke hygiëne
  • Schoonmaken, afval en ongedierte
  • Temperatuurbeheersing
  • Inrichten van bedrijfsruimten
  • Inkoop, Opslag en houdbaarheid
  • (Voor)bereiden, presenteren en serveren
Digitaal naslagwerk Tijdens de digitale cursus heeft u de beschikking over het digitale handboek met alle richtlijnen en examenstof.
Online eindtoets Na de trainingsmodules wordt de HACCP hygiënecode cursus afgesloten met een eindtoets.
Uitslag Direct na de afronding van de eindtoets is het resultaat zichtbaar.
Certificaat Nadat u de eindtoets succesvol heeft afgerond, ontvangt u in ‘Mijn profiel’ het digitale certificaat HACCP hygiënecode als PDF- document. Deze kunt u direct downloaden en printen.
Ca. twee weken na de uitslag ontvangt u, indien geslaagd, per post een pasje in creditcard formaat.
Prijs  €69,- exclusief BTW

 

HACCP oefentoetsen

Onbeperkt oefenen met oefentoetsen als ideale voorbereiding op het online examen.
Leer van de fouten die u heeft gemaakt door terug te kijken met feedback.

Online HACCP examen

Tijdens het HACCP examen wordt u getoetst op uw kennis over voedselveiligheid. Dit examen volgt u aansluitend op uw HACCP cursus via internet.

HACCP certificaat

Bij PlusPort ontvangt u een officieel HACCP certificaat. Het certificaat is geldig voor onbepaalde tijd. Met het HACCP certificaat kunt u aantonen dat u uw werkzaamheden uitvoert volgens de richtlijnen van de hygiënecode die gelden volgens de Voedsel en Waren Authoriteit. De overheid controleert intensief of u in het bezit bent van het HACCP certificaat. PlusPort heeft een online cursuspakket beschikbaar gesteld, zodat u zich optimaal kunt voorbereiden. De cursus wordt afgesloten met een online examen, waarna u het officiële HACCP certificaat ontvangt.