Gasmeten

Voordat er in een besloten ruimte gewerkt kan worden, is het noodzakelijk dat er een gasmeting wordt verricht. Hierbij is het van groot belang dat deze gasmeting op de juiste manier en betrouwbaar wordt verricht. Dräger Nederland en PlusPort bieden de opleiding Gasmeten Ex-Ox-Tox aan bestaande uit een online training en een praktijkdag. Hierdoor halveert de trainingsduur voor de cursist. In plaats van 2 dagen hoeft de cursist nog maar 1 dag naar de praktijklocatie toe. Er wordt gewerkt met Dräger apparatuur.

Het opleiden van medewerkers om te zorgen dat zij een betrouwbare gasmeting kunnen uitvoeren bij bijvoorbeeld explosieve- of giftige dampen, of voor het bepalen van het zuurstofgehalte in een ruimte, is hierbij de basis. De opleiding die is in samenwerking met de inhoudsdeskundigen binnen Dräger Nederland BV tot stand gekomen, voldoet aan de gestelde eisen in de SSVV Opleidingen Gids.

Onze cursussen gasmeten

PlusPort biedt verschillende varianten van de cursus gasmeten aan:

Gasmeten Ex- Ox- Tox (e-learning & praktijk)

Kennis verkrijgen over alles wat de cursist moet weten over selectie, bediening en juiste inzet van instrumenten voor directe detectie en concentratiemeting van toxische gassen en dampen als ook die van brandbare gassen en dampen.

Gasmeten Ex-Ox- Tox Industrie (klassikaal)

In 2 praktijkdagen kennis verkrijgen over alles wat de cursist moet weten over selectie, bediening en juiste inzet van instrumenten voor directe detectie en concentratiemeting van toxische gassen en dampen als ook die van brandbare gassen en dampen.

Gasmeten Ex-Ox- Tox Industrie SOG (klassikaal)

In 2 praktijkdagen kennis verkrijgen over alles wat de cursist moet weten over selectie, bediening en juiste inzet van instrumenten voor directe detectie en concentratiemeting van toxische gassen en dampen alsook die van brandbare gassen en dampen welke voorkomen in de (petro) chemische industrie.