Inhoud ATEX cursus

Het cursuspakket bestaat uit een digitale ATEX cursus, het landelijk examen en officieel certificaat. De online cursus is de ideale voorbereiding op het ATEX examen. Na de cursus neemt u deel aan het examen bij u in de buurt. Kies met het ATEX cursuspakket voor comfort en snelheid. PlusPort regelt alles voor u vanaf uw inschrijving tot aan het behalen van uw certificaat.

Inhoud van de online ATEX cursus

 
ATEX cursus basis compleet (e-learning inclusief examen) 
Doelstelling Veilig werken in omgevingen met mogelijk explosiegevaar.
Doelgroep Operators, medewerkers productie, schoonmaakpersoneel, ondersteunend kantoorpersoneel en verder voor iedereen die in of nabij een explosiegevaarlijke omgeving werkt.
Cursuspakket Online training &  officieel examen
Cursusniveau MBO
Cursusduur Ca. 4 uur voor het online leren + 60 minuten voor het ATEX examen

 

Cursusinhoud online training

 • 6 online modules inclusief een oefentoets per module
 • Digitaal naslagwerk
 • Online proefexamen
Modules De online ATEX training bestaat uit de volgende modules:

 • Wat is een explosie
 • Richtlijnen en wetgeving
 • Gas- en stof eigenschappen
 • Zones
 • Beschermingsmaatregelen ontsteking
 • Veilig werken
Online naslagwerk Het naslagwerk kan door de cursist worden geprint voordat de cursist het onafhankelijke examen heeft gemaakt.
Online oefentoetsen Achter iedere module zijn oefentoetsen aanwezig.
Online proefexamen Met het proefexamen simuleren wij het onafhankelijke examen. Voor het ATEX Basis examen heeft de kandidaat maximaal 60 minuten.
Onafhankelijk examen Het ATEX examen is een onafhankelijk schriftelijk examen. Voor het ATEX Basis examen heeft de kandidaat maximaal 60 minuten.
Certificaat De kandidaat doet een schriftelijk examen op een van de locaties in Nederland. Na slaging ontvangt de cursist binnen twee weken een digitaal certificaat en pas. Het certificaat is drie jaar geldig.
Registratie Het certificaat wordt geregistreerd in de PlusPort Academy waardoor men tijdig opgeroepen wordt voor vernieuwen van het certificaat.
Prijs  €175,- exclusief BTW
 


ATEX oefentoetsen en ATEX proefexamen

 • Onbeperkt oefenen met oefentoetsen en proefexamen als ideale voorbereiding op het officiële examen.
 • Leer van de fouten die u heeft gemaakt door terug te kijken met feedback.

Voordelen ATEX cursus bij PlusPort

Bereid u door middel van oefentoetsen en proefexamen optimaal voor op het schriftelijk examen. Bij deelname aan de ATEX cursus heeft u toegang tot het digitale ATEX handboek dat dient als naslagwerk. Met het digitale handboek kunt u eenvoudig en bovendien snel, specifieke informatie opzoeken.

ATEX certificaat

Bij PlusPort ontvangt u het officiële ATEX certifi­caat en is vijf jaar geldig. Om het ATEX certifi­caat te behalen dient u het landelijke examen met een voldoende af te ronden. Deelname aan dit examen kunt u via PlusPort regelen. Om u echter optimaal voor te bereiden, heeft PlusPort ook een cursuspakket beschikbaar, waarbij alles tot aan uw certifi­cering voor u wordt geregeld