Informatie

allergenen
  • Boeken en direct starten
  • Eenvoudig thuis leren
  • Online eindtoets
  • Inclusief certificaat
Steeds meer mensen hebben de laatste jaren in Europa een voedselallergie gekregen. Daarom heeft de Europese Unie vanaf december 2014 een wet hiervoor ingesteld. Hierin staat dat alle aanbieders van voedingsmiddelen allergeneninformatie moeten geven over hun producten. De allergische consument moet van voldoende informatie worden voorzien over de aanwezigheid van allergenen. Dit geldt voor voorverpakte producten (via het etiket), maar ook voor niet-voorverpakte producten.  

Voor wie is de Allergenendeclaratie cursus bedoeld?

Voor medewerkers van organisaties die zich bezig houden met productie, verwerking of distributie van levensmiddelen. Onder levensmiddelen worden alle eet- en drinkwaren verstaan.

Wellicht ook interessant: 

Certificering bij PlusPort

Bij PlusPort heeft u bij bijna ieder cursuspakket ter voorbereiding e-learning modules die online gevolgd kunnen worden. Bij inschrijving ontvangt de kandidaat de inlogcodes en krijgt deze toegang tot het gewenste cursuspakket. De theorie sluit naadloos aan op de eindtoets. Met PlusPort haalt u snel, gemakkelijk en tegen lage kosten het gewenste certificaat.