Medewerker Customer support

Over jouw functie

Zet je idee over een typische Customer support functie maar opzij. Bij PlusPort is geen dag hetzelfde!

Hou je van afwisseling en kan je goed multitasken? Lijkt het je leuk om mee te werken aan de succesvolle softwareproducten van PlusPort? Zijn klantgerichtheid, nauwkeurigheid en stressbestendigheid jouw beste eigenschappen? Dan hebben we jou maar al te graag in ons team!

Als medewerker Customer support heb je veel contact met klanten en leveranciers uit binnen- en buitenland. Je vervult de belangrijke rol om cursisten die bij ons inschrijven voor een training te helpen en onze vaste klanten te woord te staan. Je zorgt voor een goede samenwerking met onze partners, vaste klanten en leveranciers van examens en praktijkdagen. Je bent dus een echte regelaar, toont initiatief, volgt werkprocessen maar kan ook zelfstandig taken uitvoeren en overleggen met de klant.

Als medewerker Customer support kun je er ook voor kiezen om office management taken op je te nemen en sales te ondersteunen. We kijken graag met jou waar je goed in bent en energie uit haalt!

Wat breng je mee?

  • MBO/HBO denk- en werkniveau
  • Goede kennis van MS Office en algemeen inzicht in automatisering, je werkt heel nauwkeurig
  • Inzicht in internet en toepassingen van het internet
  • Vaardig zowel in mondelinge als schriftelijke Nederlandse en Engelse taal
  • Sociaal vaardig, ondernemend en representatief voor de organisatie
  • Hulpvaardig intern en extern
  • Meedenken binnen het team
  • Je bent goed in het stellen van prioriteiten samen met je collega’s
  • Sociaal vaardig en ondernemend: je bent een leuke collega!

Wat bieden wij?

Wij bieden een 40 uurs dienstverband in een gezellig team met collega’s die creatief, kritisch en precies zijn. Bij ons heerst een open en informele werksfeer zowel tijdens als buiten werktijd. We vinden eigen initiatief erg belangrijk. Zelfontplooiing in de vorm van opleidingsmogelijkheden zijn dus bij je taken inbegrepen. Jij bepaalt zelf je eigen groei!

Over Visma PlusPort

Met meer dan 17 jaar ervaring levert Visma PlusPort software en services voor training, certificering en e-learning aan professionele gebruikers. PlusPort LMS wordt wereldwijd gebruikt door klanten in meer dan 24 talen. Met meer dan 40 medewerkers, ruim 1 miljoen gebruikers bij 17.000 klanten en met meer dan 3,2 miljoen trainingsuren en 750.000 transacties per jaar, is Visma PlusPort een toonaangevende leverancier van LMS & Compliance-software en e-learning, mobiel leren en AR/VR-learning . Het Visma LMS biedt een ultramoderne cloudoplossing die naadloos in elk IT-landschap kan worden geïntegreerd. Veilig, schaalbaar en betrouwbaar zijn de kernwaarden binnen onze klantenservice op een 24/7 basis.

Heb je zin om bij ons te werken?

Stuur dan een mailtje met je CV en motivatie naar customersupport@plusport.com.

We zijn niet op zoek naar detacherings- of bemiddelingsbureaus voor het invullen van deze vacature.

Andere vacatures

Backend Developer (C#)

Support Consultant