Royal IHC

IHC

Over Royal IHC

Royal IHC is wereldwijd marktleider in de bouw van gespecialiseerde schepen voor natte mijnbouw en baggeractiviteiten en een belangrijke speler op het gebied van complexe, op maat gebouwde offshore-schepen. Daar stopt het echter niet. Voor elk schip wordt ook geavanceerde apparatuur ontwikkeld die naadloos is geïntegreerd. Daarnaast wordt er een “life-cycle” support aan klanten geboden, die wereldwijd beschikbaar is gedurende de levensduur van de producten. Tot de klantenkring van IHC behoren prominente baggerbedrijven, olie- en gasconglomeraten, offshore-aannemers en nationale overheden. Met kantoren over de hele wereld heeft IHC een internationale oriëntatie. Er werken ruim 3.000 medewerkers op verschillende locaties in Nederland en het buitenland.

De aanleiding

Ruim 4 jaar geleden waren wij aan het onderzoeken wat een Leer Management Systeem voor ons zou kunnen betekenen, zegt Peter Wemmers, Manager Learning & Development van Royal IHC. Trainingen en opleidingen werden in die periode decentraal georganiseerd en ik zocht een systeem dat mij kon helpen om alles centraal te gaan organiseren.

De keuze voor PlusPort

In eerste instantie hebben gekeken naar de mogelijkheden van het bestaande HR systeem, waar ook een opleidingsmodule in beschikbaar was, maar dat voldeed bij lange na niet aan onze wensen. In een brancheoverleg van het Netherlands Maritime Institute werd ik door Damen Shipyards gewezen op de PlusPort Academy, waar zij al geruime tijd naar volle tevredenheid mee werkten. We zijn daarna ook bij Huisman Equipment langs gegaan om hun ervaringen te horen. Na diverse demo sessies van PlusPort hebben we nog een externe consultant geraadpleegd die onderzoek in de markt heeft gedaan. Ook zij kwamen tot de conclusie dat PlusPort voor ons de beste keuze was.

De implementatie

De implementatie is eigenlijk heel soepel verlopen. De ondersteuning door de consultant van PlusPort was daarbij heel prettig. Altijd beschikbaar en altijd bereikbaar, en bij afwezigheid was er een directe collega die het kon overnemen. Je krijgt echt het gevoel dat je belangrijk bent. Bij vragen kom je niet in de wachtstand, maar je krijgt altijd een snelle respons. Het systeem was daardoor dan ook snel in de lucht en werd snel geaccepteerd door onze medewerkers. We zijn eerst begonnen met de implementatie van de hele cursusadministratie (inclusief e-learning) waardoor we alle administratieve processen konden automatiseren. Als pilot hebben we de VCA certificering voor het gehele bedrijf georganiseerd in PlusPort. Om de verdere implementatie ter hand te nemen heb ik Lars Huizinga als Academy Manager aangesteld. Hij is met zijn team, samen met PlusPort, de Royal IHC Academy verder gaan uitbouwen. Inmiddels maken we ook gebruik van de Friendrelatie functionaliteit waarmee we het aanbod van opleiders geautomatiseerd kunnen binnenhalen (van o.a. de NCOI Groep). We zijn nu ook de evaluatiemodule aan het uitrollen en we maken, voor onze beoordelingen, gebruik van de Performance Management module.
IHC academy

Waar we heel trots op zijn is dat het percentage trainingen, dat centraal via de Royal IHC Academy wordt geregeld, in 2 jaar is gestegen van 15% naar 80%.

Peter Wemmers | Royal IHC

De samenwerking

De samenwerking verloop nog steeds heel prettig. Wat mij opvalt is dat PlusPort veel energie steekt in het bij elkaar brengen van klanten waardoor je van elkaar kunt leren. Via de community hebben we al een kijkje in de keuken kunnen nemen bij verschillende PlusPort klanten. Andersom is dat ook gebeurd. Wij zijn zo tevreden dat we ook organisaties hebben ontvangen die geïnteresseerd waren in de PlusPort Academy. Die zijn inmiddels ook klant geworden.
Waar we heel trots op zijn is dat het percentage trainingen, dat centraal via de Royal IHC Academy wordt geregeld, in 2 jaar is gestegen van 15% naar 80%. Dat levert ons een enorme kostenbesparing op omdat we nu centraal inkopen.