Cursusadministratie

Eenvoudige cursus- en opleidingsadminstratie

Als opleider wil u graag zoveel mogelijk cursisten van dienst zijn met zo min mogelijk administratieve rompslomp. Laat onze LMS Academy u helpen om de efficiëntie van uw opleidingsadministratie te verhogen. Met uitgebreide plannings- en rapportagemogelijkheden heeft u de touwtjes van uw operatie altijd stevig in handen.

Tijdens de implementatie maakt u het opleidingsportfolio aan inclusief de bijbehorende informatie, prijzen en mails. U kunt hierna direct de planning aanmaken inclusief locaties, trainers en materialen voor een overzichtelijk en compleet beeld van de uitputting van deze middelen. Door het koppelen van certificaatsjablonen wordt er na de registratie direct een certificaat aangemaakt voor de cursist. Maak gebruik van het debiteurenbeheer en factuur exports om input te leveren voor uw boekhouding.

Het opleidingsportfolio kan op verschillende manieren gebruikt worden

  1. Gebruik de Academy als administratie, waar u zelf cursisten importeert, uitnodigt en registreert. Een sluitende administratie en tijdbesparing door automatische mailings en automatisch toekennen van certificaten!
  2. Koppel de Academy aan uw website om uw planning real time te updaten. Laat uw inschrijfformulier direct de cursist aanmaken in de Academy of laat een formulier ontwerpen door PlusPort inclusief mogelijkheden voor direct afrekenen via iDEAL of creditcard, maar ook betalingen op factuur. Een geoliede opleidingsmachine!
  3. Geef uw grote klanten zelf toegang tot de Academy om medewerkers in te schrijven voor uw trainingen inclusief rapportages over inschrijvingen en (verloop van) certificeringen. Een maatwerkaanpak met een hoge mate van self service!

Uiteraard is een combinatie van bovenstaande voorbeeld ook mogelijk, wij denken graag met u mee.
Met het unieke Friends-netwerk van de LMS Academy kunt u uw opleidingen direct zichtbaar maken in de opleidingscatalogus van uw klant met een LMS Academy. Het inschrijven wordt zo erg laagdrempelig, maar met behoud van de goedkeuringsflows van uw klant.

Hoe werkt het?

  1. De opleider maakt de opleiding beschikbaar voor de afnemer en plant de sessies in
  2. Medewerker van de afnemer schrijft in en krijgt intern goedkeuring voor de inschrijving
  3. De opleider ontvangt de inschrijving inclusief benodigde gegevens, verzorgt de opleiding en certificeert de medewerker
  4. Medewerker ziet het certificaat direct terug in het eigen profiel
  5. De opleider factureert de inschrijving aan de afnemer

Kortom: alles geregeld binnen één profiel, zonder dat de cursist naar externe pagina’s hoeft te navigeren. Uw back office heeft een stuk minder administratie aan deze opleidingen.