Learning Experience Platform - Eén innovatieve leeroplossing voor jouw organisatie!

Een Learning Experience Platform is een innovatieve leeroplossing die organisaties ondersteunt in het creëren van een meer gepersonaliseerde, sociale en flexibele leerervaring.
Schema_PP_Products-15

Efficiëntie en gebruiksgemak

PP_Icoontjes-77

Gepersonaliseerde leerervaringen

PP_Icoontjes-pijlen

Meetbare resultaten
en inzichten

Meer dan 800.000 gebruikers en 200 organisaties

fokker
BHV
drager
tbi
Respect
dura vermeer
Danone

Wat is een LXP (Learning Experience Platform)?

LXP is de afkorting voor Learning Experience Platform. Een Learning Experience Platform is een innovatieve leeroplossing die organisaties ondersteunt in het creëren van een meer gepersonaliseerde, sociale en flexibele leerervaring. Het Learning Experience Platform stelt medewerkers in staat hun eigen leerpaden te kiezen. Hierbij worden ze ondersteund door AI-aangedreven aanbevelingen en sociale leermogelijkheden, wat het leren interactief en relevant maakt.

Een Learning Experience Platform biedt toegang tot een breed scala aan content, zoals video’s, artikelen, podcasts en meer, die allemaal kunnen worden aangepast aan individuele voorkeuren en behoeften. Bovendien kunnen managers met het LXP diepgaand inzicht verkrijgen in de leerbehoeften en -prestaties van hun teams, dankzij geavanceerde analytics en rapportagemogelijkheden. Hierdoor kunnen zij effectiever de impact van leerinitiatieven op de organisatiedoelen begrijpen en sturen.

Een LXP moedigt ook sociaal leren aan doordat medewerkers kennis kunnen delen en elkaar kunnen inspireren. Daarnaast integreert het diverse spelelementen en microlearning strategieën, wat leren nog boeiender en effectiever maakt. Kortom, een LXP platform is niet alleen een e-learning-platform, maar ook een omgeving die leren transformeert. Door een Learning Experience Platform te gebruiken, faciliteer je een dynamische, boeiende en moderne leerervaring. Het resulteert in betere prestaties, hogere tevredenheid en een sterke lerende organisatiecultuur.

Gesprek over het LMS
Learning Management Systeem (LMS)

“Continu verbeteren staat bij zowel bij ons als bij PlusPort hoog in het vaandel. Open communicatie en team gevoel.”

Juliette | Stichting Vestia

Gebruikerservaring en interactie binnen een Learning Experience Platform

Wat maakt een goede gebruikerservaring?
Een succesvolle LXP biedt een naadloze en intuïtieve gebruikerservaring. Door een eenvoudige navigatie, gepersonaliseerde content en responsief design worden gebruikers aangemoedigd om actief deel te nemen aan hun eigen leeractiviteiten. Een gebruiksvriendelijke interface helpt gebruikers zich snel thuis te voelen, terwijl functies zoals aanpasbare thema’s en toegankelijke tools het platform toegankelijk maken voor alle leerstijlen. De algehele gebruiksvriendelijkheid van een LXP kan het verschil maken tussen een betrokken, gemotiveerde cursist en een gefrustreerde gebruiker.

Ontwerp en interactie binnen het LXP 
Interactief ontwerp en boeiende content vormen de kern van elk LXP. Van videocursussen tot interactieve quizzen, de mogelijkheden voor boeiende leerervaringen zijn eindeloos. Het gebruik van multimediale elementen, gamification, en real-time feedback maakt leren niet alleen leuk, maar ook impactvol. Door cursisten actief te betrekken bij het leerproces, vergroot een LXP het begrip en de retentie van de stof, en draagt het bij aan een positieve leerervaring.

Personalisatie en aanpassing aan de cursisten
Elke cursist is uniek, en met een Learning Experience Platform hebben zij de flexibiliteit om individuele leerpaden en doelen in te stellen. Gepersonaliseerde dashboards en relevante suggesties op basis van AI zorgen ervoor dat elk individu de ondersteuning en middelen krijgt die ze nodig hebben. Van het aanpassen van de moeilijkheidsgraad van een e-learning tot het aanbieden van materiaal dat relevant is voor een specifieke functie rol, de geavanceerde mogelijkheden voor personalisatie binnen een LXP zijn eindeloos. Dit zorgt ervoor dat elke gebruiker wordt voorzien in zijn individuele kennisbehoefte.

Leren op elk moment, vanaf elk apparaat
Leren moet geen 9-tot-5-ervaring zijn. Een Learning Experience Platform biedt de mogelijkheid om te werken aan persoonlijke ontwikkeling waar en wanneer het uitkomt, of dat nu op een smartphone onderweg is of op een laptop thuis. Deze flexibiliteit erkent de realiteit van de moderne werkplek en levensstijl, waar leren een continu proces is dat kan worden verweven met andere dagelijkse activiteiten. Met de mogelijkheid tot blended learning verhoogt een LXP de toegankelijkheid en maakt het leren een natuurlijk en geïntegreerd onderdeel van het leven van de cursist.

Naadloze navigatie en geavanceerde zoekfuncties
Het vinden van de juiste content moet moeiteloos zijn. Met intuïtieve zoekfuncties en een overzichtelijke gebruikersinterface bieden LXP’s cursisten de tools die ze nodig hebben om snel de juiste informatie te vinden. Geavanceerde zoekfuncties, zoals filters en aanbevelingen, zorgen ervoor dat gebruikers gemakkelijk kunnen navigeren door een uitgebreide bibliotheek van content. Dit minimaliseert de tijd besteed aan zoeken en maximaliseert de tijd besteed aan leren, wat bijdraagt aan een soepel en efficiënt leerproces.

Aantrekkelijk en interactief leren

Interactieve elementen
Wie zegt dat leren saai moet zijn? Met gamification – spelelementen zoals punten, badges en leaderboards – maakt het Learning Experience Platform leren leuk en boeiend. Deze elementen dagen gebruikers uit en motiveren hen door competitie en samenwerking. Zo maakt het LXP leren tot een verslavende en plezierige ervaring, wat de betrokkenheid en het enthousiasme van de gebruiker vergroot. Bovendien versterkt het de toepassing en het begrip van de geleerde vaardigheden door scenario’s en uitdagingen te creëren die het echte leven nabootsen.

Microlearning strategieën
Soms is minder meer. Door kortere, gerichte leermomenten aan te bieden, kunnen LXP’s complexe onderwerpen in behapbare stukken verdelen, wat de absorptie en retentie van informatie bevordert. Deze benadering maakt het mogelijk om informatie snel en effectief over te brengen, zonder dat de cursist zich overweldigd of overbelast voelt. Micro-learnings passen dan ook perfect bij de moderne, drukke levensstijl en stelt gebruikers in staat om te leren in de korte pauzes en vrije momenten van hun dag. Het Learning Experience Platform maakt leren flexibel en toegankelijk, zonder in te boeten aan diepte of kwaliteit.

Social learning ondersteuning
Leren is een sociale activiteit. LXP’s stimuleren samenwerking en communicatie door forums, discussiegroepen en community-driven content, waardoor cursisten van elkaar kunnen leren. Deze samenwerking kan de online leerervaring verrijken door verschillende perspectieven en inzichten te bieden. Het creëert een ondersteunende gemeenschap waarin cursisten elkaar kunnen aanmoedigen en begeleiden. Social learning ondersteuning erkent dat we vaak het beste leren van onze leeftijdsgenoten en bieden de tools en platforms om dit soort interactie te faciliteren. Het bouwt daarnaast aan een cultuur van continue groei binnen de organisatie waarin kennisdeling en samenwerking centraal staan.

Wat zeggen onze klanten over het LMS & LXP? 

Video afspelen over LMS Klantcase Corparis
Video afspelen over LMS Klantcase Fokker techniek
Video afspelen over LMS Klantcase Jeugdbescherming West

Personalisatie van het Learning Experience Platform

Aanpassing aan de Branding en Unieke Behoeften: Elk bedrijf is uniek, en hetzelfde geldt voor hun LXP. Van logo’s en kleurenschema’s tot aangepaste rapporten en dashboards, het platform kan worden afgestemd op de unieke behoeften en branding van de organisatie. Personalisatie van het LXP zorgt voor consistentie met de bedrijfscultuur en helpt om werknemers volledig onder te dompelen in een omgeving die echt van hen is. Deze aanpassing gaat verder dan alleen esthetiek; het stelt de organisatie in staat om functies en workflows te ontwikkelen die specifiek zijn afgestemd op hun doelen en strategieën.

Learning Management Systeem (LMS)
Learning Management System kopen?

Voordelen van het LXP

Overzicht van kernfuncties: Van automatische contentcuratie tot geavanceerde rapportage, de kernfuncties van een LXP zijn wat het zo krachtig en veelzijdig maken. Deze functies omvatten analytics, samenwerkingstools, mobiele toegang en nog veel meer. Samen vormen ze het hart van het LXP, waardoor gebruikers de mogelijkheid hebben om te leren en te groeien op manieren die voorheen onmogelijk waren.

Voordelen en hoe deze aansluiten bij organisatiedoelen: Een LXP is niet zomaar een tool; het is een strategische investering die helpt bij het bereiken van bedrijfsdoelen. Of het nu gaat om het vergroten van de werknemerstevredenheid, het verbeteren van de productiviteit, het voldoen aan regelgeving vereisten, of het ondersteunen van continu leren en ontwikkelen, de voordelen zijn talrijk en aanzienlijk. Door nauw aan te sluiten bij de strategische doelen van een organisatie wordt de LXP een belangrijke partner in groei en succes.

Welke organisaties gebruiken het LMS van PlusPort?

Het LMS is bedoeld voor organisaties die Learning & Development willen organiseren op één centraal platform. Een Learning Management System is een handig hulpmiddel om online leren overzichtelijk te houden.

LMS voor de overheid

Overheid

In onze snel veranderende maatschappij is het voor de overheid belangrijker dan ooit om de kennis up-to-date te houden. Het LMS helpt gemeenten, provincies en andere overheden om hun medewerkers op te leiden. Denk aan het aanbieden van online cursussen met betrekking tot de nieuwste wet- en regelgeving, data security en privacy awareness.

LMS voor in de bouw

Bouw & infra

De Bouw- & Infrasector staat voor diverse uitdagingen. Van een verhoogd risico op lichamelijk letsel en gezondheidsproblemen, tot milieugerelateerde kwesties. Het LMS is een praktisch hulpmiddel om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Verzamel training op één plek en zie ook in één oogopslag welke medewerkers aan welke kwalificaties voldoen.

LMS voor zorgorganisaties

Zorg

De zorg is continu in beweging. Medische ontwikkelingen volgen zich in rap tempo op, terwijl de hoge werkdruk weinig ruimte overlaat voor het volgen van e-learnings. Met het LMS van PlusPort houd je jouw medewerkers eenvoudig bevoegd en bekwaam om hun zorgwerkzaamheden uit te voeren.

Onderwijs

Niet alleen leerlingen moeten zich ontwikkelen in het onderwijs. Om leerlingen de beste scholing te kunnen bieden, moeten ook docenten zich continu blijven ontwikkelen. Online trainingen zijn hier een toegankelijke én effectieve manier voor. Verzamel alle trainingen op één overzichtelijke platform, zodat docenten hun kennis makkelijk op peil houden.

Industrie

In de industriële sector is de technologie continu in ontwikkeling. Zo zorgen de opkomst van kunstmatige intelligentie, machine-learning en geavanceerde robots voor een verschuiving in het werkveld. Het is daarom belangrijker dan ooit om medewerkers in de industrie op te leiden en op de hoogte te houden van de nieuwste trends in hun vakgebied.

Zakelijke diensverlening

In de zakelijke dienstverlening draait alles om service en kwaliteit. Wil je jouw klanten de best mogelijke dienstverlening bieden? Dan is het belangrijk dat je medewerkers op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied. Het LMS is hier een handig hulpmiddel voor. Hiermee kun je jouw medewerkers gericht bijscholen, zodat je tevreden klanten houdt en een sterke concurrentiepositie behaalt.

LXP vs. LMS: Wat zijn de verschillen?

Een Learning Experience Platform (LXP) en een Learning Management System (LMS) zijn beide vormen van online leren, elk met unieke kenmerken. Een LMS richt zich voornamelijk op het beheren van trainingsprogramma’s, compliance en tracking van de voortgang van het leerproces. Het is een digitale leeroplossing die managers ondersteunt bij het organiseren van alle e-learnings. Aan de andere kant legt een LXP de nadruk op de leerervaring zelf. Een LXP biedt een gepersonaliseerde ervaring in een interactieve leeromgeving, waar gebruikers zelf hun leerpaden kunnen kiezen. Ze hebben toegang tot een gigantische bibliotheek met allerlei bronnen, zoals video’s, artikelen, podcasts en meer. Daarnaast kunnen de gebruikers hun ervaringen en ideeën met anderen delen. Zo kunnen gebruikers niet alleen van de trainingen, maar ook van elkaar leren. 

Een Learning Management System ondersteunt dus een gestructureerde aanpak voor het trainen van de gebruikers, terwijl een Learning Experience Platform een flexibele en gepersonaliseerde leeromgeving faciliteert. Wil je meer weten over de verschillen tussen een Learning Experience Platform (LXP) en een Learning Management System (LMS)? Of ben je benieuwd welke van de twee het beste aansluit op de behoeften van jouw organisatie?

Door ontwikkelen van het LMS

De kracht van een Learning Experience Platform

Een Learning Experience Platform (LXP) is een revolutionaire tool die traditioneel leren herdefinieert als een interactieve, flexibele en persoonlijke leerervaring. Met functies zoals AI, gamification, microlearning, en intuïtief ontwerp, stelt het LXP individuen en organisaties in staat om op een meeslepende en effectieve manier te leren, waarbij het past bij de unieke leerbehoeften van elke cursist en het leren integreert in het dagelijks leven. Daarnaast draagt het LXP bij aan organisatorische doelen door krachtige rapportage en analytics, en sluit het aan bij de strategische behoeften en cultuur van het bedrijf. Het gaat verder dan alleen een leertool en wordt een onmisbare partner in de voortdurende groei en succes van zowel individuen als organisaties, waardoor de leeractiviteiten niet alleen plezierig en boeiend zijn, maar ook strategisch en doelgericht.

Meer weten over Learning Experience Platform?

Plan een afspraak in met Martin, onze specialist op het gebied van Learning Expierence Platform. Maar misschien nog wel leuker, geef hem een belletje op +31(0)638150726 en hij beantwoordt (bijna) al je vragen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Een LMS is een digitale leeroplossing die organisaties ondersteunt bij het organiseren van alle leeractiviteiten en trainingen. Het is een centrale plek waar medewerkers toegang hebben tot uitgebreide trainingsmogelijkheden zoals e-learning, klassikaal of online sessie, blended en micro-learnings.

Een learning management system (LMS) is bedoeld voor elke organisatie - ongeacht grootte, branche of het opleidingsniveau van medewerkers - die training en ontwikkeling voor medewerkers beschikbaar wil maken en daarbij grip wil hebben op de opleidingskosten, het opleidingsbudget en het trainingsaanbod.

Grofweg is een Learning Management Systeem (LMS) inzetbaar voor het beheren van medewerkersinformatie, het leeraanbod en de opleidingsbudgetten. Daarnaast biedt een LMS ondersteuning bij het sturen van medewerkers in hun leeractiviteiten.

Heldere rapportages zijn van belang om te monitoren en sturen op alle learning & development activiteiten binnen jouw organisatie. De rapportages binnen het Learning Management Systeem (LMS) geven in één helder overzicht weer hoe het staat met de leerdoelen, certificering en beoordeling van medewerkers en organisatie.
Uniek aan het Learning Management Systeem (LMS) van Visma PlusPort is de gepersonaliseerde startpagina. Gemakkelijk vorm te geven in jouw huisstijl. Door je LMS eigen te maken zorg je voor herkenbaarheid en verhoog je de binding tussen medewerkers en organisatie.

Om leerdrempels te verlagen en gelet op de veranderende verwachtingen van (de nieuwe generatie) medewerkers is gebruiksvriendelijkheid zeer belangrijk voor een LMS. Wees daarom voorzichtig met ingewikkelde (procesgedreven) systemen en kies voor een intuïtief en gemakkelijk te gebruiken systeem.

Jazeker, LTI maakt het niet alleen mogelijk om verschillende leertools binnen je eigen organisatie met elkaar te verbinden, maar ook om eenvoudig verbinding te maken met externe leerplatforms en contentbibliotheken

Wat zeggen onze klanten?