Over Ons

SamenHoe kun je e-learning cursuspakketten via internet opzetten als je één van de eersten bent die hiermee aan de slag gaat? Dat is de vraag die PlusPort oprichters Ron Bruijn en Yvonne Loef elkaar elf jaar geleden stelden. Ron vanuit zijn expertise op het gebied van bandbreedte en internet bij KPNQwest en Yvonne vanuit de opleidingen kant.

Tijdens de oprichting in november 2003 was het internet niet zo ingeburgerd, zoals dat tegenwoordig het geval is. Yvonne en Ron kwamen tot de conclusie dat iemand een intrinsieke motivatie moest hebben om online te willen leren in plaats van in een klas te zitten. Terugkijkend, was dan ook telkens de vraag als wij een nieuw product lanceerden: “What’s in it for me?”. E-learning cursuspakketten moesten goedkoop en goed zijn en direct te starten. Het mocht geen boek zijn, maar moest veel meer brengen.

De eerste stap op de markt

Een certificaat of diploma om je werk te kunnen doen, bleek een goede motivatie. Toen VCA certificering een steeds belangrijkere rol ging spelen op het gebied van veilig werken, hebben we ons eerste product gelanceerd: de VCA cursus via internet. Niet de hele dag naar iemand luisteren die uit eigen werk voorleest of boeken lezen, maar interactieve trainingsmodules doorlopen, inclusief vragen, voorbeelden voor veilig gedrag, toetsen, en vooral geluid en opdrachten.

De eerste drie jaar was het heel moeilijk om opdrachtgevers te overtuigen van de voordelen van online leren. Deels doordat er maar weinig bekend was over deze leermethode, maar ook omdat men niet geloofde dat operationele medewerkers dit zouden kunnen. Natuurlijk hielden we vol en bleken steeds meer klanten bereid om, dankzij de enorme kostenbesparing en effectiviteitverbetering, de gok te wagen. En met succes!

Doorgroeien en speerpunten

Veel klassikale opleiders hebben ons in de afgelopen 11 jaar gekopieerd of zijn bij ons aangesloten als distributeur. Zij zorgen ervoor dat onze digitale trainingen gecombineerd met hun eigen expertise als product wordt aangeboden.

Ook veel van onze klanten zijn met ons meegegroeid. We hebben niet meer alleen meer alle varianten e-learning en klassikaal van  VCA (Basis VCA, VOL-VCA en VIL-VCU) of een combinatie daarvan, maar ook andere producten zoals NEN 3140, BHV in verschillende varianten, AED, Heftruck, Veilig werken langs de weg, Luchtvracht, ATEX en nog veel meer trainingen die we via hetzelfde gemakkelijke concept aanbieden. Met tienduizenden klanten zijn we inmiddels de grootste speler van Nederlandse opleidingsinstituten op het gebied van veiligheidscertificering.

Veiligheidstrainingen aanbieden via internet is nog steeds een van onze drie speerpunten. Het tweede speerpunt volgde vanzelfsprekend vanuit de vraag van klanten om ook e-learning maatwerk trainingen te leveren. PlusPort heeft de beschikking over een mooi eigen professioneel team volledig gefocust op de ontwikkeling van e-learning maatwerk en standaard trainingen. We hebben alle kennis zelf in huis: video voorbereiding en uitwerking, concept- en tekstontwikkeling, vormgeving, tekeningen en nog veel meer. PlusPort heeft als stelling dat niets, met uitzondering van studiowerk zoals video, audio opname, wordt uitbesteed aan externe partijen. Hierdoor weet iedere klant dat de bronmaterialen of delen van een training nergens zomaar op internet te vinden zijn.

Ons derde speerpunt is er al vanaf de start van PlusPort en heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen met tot in 2015 200 actieve academies met bijna 300.0000 actieve users. Ons webbased LMS Academy systeem dat in korte tijd is uitgegroeid tot een volwaardig opleidingssysteem voor het managen en organiseren van competenties, functies, e-learning en klassikale trainingen en nog veel meer.

De PlusPort academy software is ontstaan vanuit de compliancy vraag en certificeringen. Dat is ook de kracht van de software: niet uitgaan van opleidingen bij functies maar vanuit einddocumenten zoals certificaten, diploma’s en dergelijke en compliant zijn voor de functie, rol en taak. De tweede pijler van het systeem is e-learning. Omdat PlusPort zelf een grote uitgever is van online veiligheidstrainingen voldoet de LMS Academy aan de wereldwijde standaards en heeft u gelijk de mogelijkheid om software bij derden in te kopen of te koppelen. Een vierde pijler is niet alleen de mogelijkheid om te koppelen aan HR systemen, maar ook beleid te voeren in de LMS Academy software, waarbij een groot deel performance management georganiseerd kan worden. Onze grootste USP is echter dat organisaties eenvoudig geld kunnen besparen door gebruik te maken van de plannings- en administratie onderdelen. Dit onderdeel is zeer uitgebreid van kalender, budgetten tot jaarplanning, waarbij ook aanbieders en collega-bedrijven gezamenlijk via een friendkoppeling kunnen inschrijven op een opleiding, cursus of training: meer kandidaten betekent minder kosten!