Soorten Trainingen

PlusPort ontwikkelt verschillende soorten e-learning trainingen voor ieder gewenst thema, van introductie- of onboarding programma tot applicatietraining, van veiligheidstraining tot producttraining, ongeacht de vorm of concept. Denk hierbij aan eenvoudige snelle korte modules met een toets tot een game. Klanten kiezen voor PlusPort omdat wij graag flexibel, snel en tegen relatief lage kosten uw trainingsvraag willen en kunnen invullen. PlusPort heeft een enorme bibliotheek aan afbeeldingen, ontwikkelde standaard oefeningen, navigatie knoppen, menu’s en illustraties die voor de veiligheidstrainingen van PlusPort zelf zijn of worden gebruikt. Deze kunnen aangepast worden en ingezet worden bij e-learning maatwerk modules van opdrachtgevers.

INTRODUCTIEPROGRAMMA | ONBOARDING TRAINING

Het wegwijs maken van nieuwe medewerkers kost de organisatie vaak veel tijd. Daarnaast komt de introductie bijna altijd te laat voor de nieuwe medewerker: soms wel drie maanden te laat! Het leren kennen van de organisatie, zoals de organisatiestructuur, cultuur, werknemer afspraken, huisregels en veiligheidsprocedures zijn vaak algemeen. Een online introductietraining of onboarding programma standaardiseert en versnelt deze introductieperiode door bij de eerste dag gelijk de training online ter beschikking te stellen. Bij grote organisaties levert dit direct een grote kostenvermindering op, niet alleen voor de medewerkers, maar ook voor iedereen die een presentatie moet houden tijdens introductiedagen. Bijkomend voordeel van de e-learning is dat nieuwe werknemers ook bijvoorbeeld al vóór hun eerste werkdag de training kunnen volgen.
Dergelijke trainingen kunnen in verkorte vorm bijvoorbeeld ook ingezet worden bij ingehuurde medewerkers.

PRODUCTTRAINING

Bij het lanceren van een nieuw product binnen of buiten de organisatie is het belangrijk dat iedere medewerker op de hoogte is. Met een e-learning training zorgt u dat alle betrokkenen over exact dezelfde kennis beschikken. Kleine of eenvoudige producttrainingen die er professioneel uit moeten zien, zijn ook goed te ontwikkelen met het standaard pakket Zelf content ontwikkelen.

SOFTWARE- OF APPLICATIETRAINING

Om de inzet van een nieuw softwarepakket te stimuleren is draagvlak binnen de organisatie bij medewerkers noodzakelijk. Als medewerkers niet goed met de software om kunnen gaan, ontstaat in veel gevallen weerstand tegen het gebruik ervan. Zorg daarom bij de implementatie dat medewerkers weten wat de mogelijkheden van de software zijn. E-learning helpt uw medewerkers snel, goedkoop en op een comfortabele manier te trainen in het gebruik van de software door uitleg van schermen, het proces en de structuur van de applicatie, de stappen en oefeningen in het gebruik. In principe kan e-learning voor alle typen software worden ingezet.

PROCESTRAINING

Er zijn altijd processen die voor bepaalde groepen binnen uw organisatie gelden. Dat kan zijn in het algemeen voor de hele organisatie, maar ook voor hele specifieke processen binnen bepaalde functies. E-learning is het ideale middel om te managen dat alle betrokkenen consistent een bepaald proces leren doorlopen.

BEDRIJFSSIMULATIE OF GAME

E-learning kan ook een perfecte rol spelen in het trainen van vaardigheden (soft skills). Medewerkers leren deze vaardigheden op basis van uw organisatie gebaseerde casussen door allerlei situaties die in de praktijk ook voor kunnen komen te beantwoorden of actie te ondernemen. Dergelijke vormen worden of zijn ingezet bij de invoering van Code of Conduct van een organisatie maar ook bij agressie. Serieuze spelelementen waarbij kandidaten worden uitgedaagd om zelf goed na te denken valt vele malen beter dan regels te zomaar in te voeren zonder voorbeelden of situaties.

VEILIGHEIDSTRAINING

Training VCA aanbiedingPlusPort ontwikkelt vele e-learning maatwerk veiligheidstrainingen of games. Een reden hiervan is, dat PlusPort op internet vele veiligheidstrainingen aanbiedt en kennis heeft van de vele aspecten van veilig werken. Daarnaast is er in de afgelopen jaren een bibliotheek van eigen materialen (foto’s, films, oefeningen, teksten en toetsvragen) aangelegd waar opdrachtgevers graag gebruik van maken. Niet alleen eigen medewerkers zouden jaarlijks een veilig werken e-learning training en toets moeten maken, maar ook ingehuurde medewerkers: tenslotte blijft de inhurende partij altijd verantwoordelijk voor de veiligheid van de ingehuurde medewerker (Arbowet en VCA).