Digitaal leren

digitaal leren

PlusPort ontwikkelt verschillende soorten e-learningmodules voor ieder gewenst thema, van introductie- of onboarding programma tot applicatietraining, van veiligheidstraining tot producttraining, ongeacht de vorm of concept. Denk hierbij aan eenvoudige snelle korte modules met een toets tot een grote game of een kleine microlearning. Klanten kiezen voor PlusPort omdat wij graag flexibel, snel en tegen relatief lage kosten uw trainingsvraag willen en kunnen invullen.

PlusPort heeft een enorme bibliotheek aan afbeeldingen, ontwikkelde standaard oefeningen, navigatie knoppen, menu’s en illustraties die voor de e-learningmodules van PlusPort zelf zijn of worden gebruikt.

Op dit moment wordt voor gedrag en awareness ook Virtual Reality ingezet. Sinds de opkomst van VR is er veel aandacht voor de toepassing van VR in trainingsindustrie, omdat VR kan zorgen voor een unieke gebruikerservaring.

VR wordt vaak als containerbegrip gebruikt. Grofweg kun je onderscheid maken tussen 3D-getekende omgevingen (zoals in games), 360-graden-opnames (met video’s of foto’s) en Augmented Reality (het plaatsen van virtuele informatie over de werkelijkheid). Wij richten ons op dit moment met name op de toepassing van 360-gradenopnames omdat die het meest laagdrempelig is.

De ontwikkelingen gaan snel maar tegelijkertijd roept de toepassing van VR ook vragen op. Wat kun je nu eigenlijk met VR? Wat is ervoor nodig om VR te ontwikkelen? Hoe kun je VR toepassen in trainingen? Om ervaring op te doen met VR hebben wij daarom in samenwerking met onze klanten inmiddels een aantal VR-trainingen ontwikkeld, waaronder een training voor Aviko en voor Haag Wonen.