Rekenen in de zorg

Rekenen in de Zorg legt de rekenvaardigheden uit waar medewerkers in de zorg dagelijks in de praktijk mee te maken hebben of gaan krijgen. De cursus is ontwikkeld op wens van de zorgsector naar aanleiding van het feit dat de dosering van medicatie regelmatig onjuist wordt berekend met alle gevolgen van dien. De inhoud van de cursus is in nauwe samenwerking met ervaringsdeskundigen uit de zorgsector tot stand gekomen.

Voor wie?

Er bestaan drie verschillende cursustypen van Rekenen in de zorg die zich toespitsen op verschillende typen zorgverleners. De cursist heeft keuze uit Rekenen in de zorg voor -Verpleegkundigen, -Verzorgenden in de Individuele Gezondheidszorg (VIG) of -Helpende plus.

Rekenen in de zorg certificering bij PlusPort

Bij PlusPort volgt u de Rekenen in de zorg cursus via internet. Vrijwel direct na uw inschrijving op de website ontvangt u de inlogcodes en krijgt u toegang tot de online cursus die bestaat uit verschillende interactieve modules. De theoretische kennis die u met de cursus opdoet sluit naadloos aan op het online examen dat bij de cursus inbegrepen is. Bij PlusPort behaald u eenvoudig en tegen lage kosten uw rekenen in de zorg certificaat.

Voordelen Rekenen in de zorg cursus bij PlusPort

  • Onbeperkt oefenen met oefentoetsen als ideale voorbereiding op het online examen.
  • Leer van de fouten die u heeft gemaakt door terug te kijken met feedback.

Rekenen in de zorg certificaat

Bij positieve afronding van de cursus ontvangt u het Rekenen in de zorg certificaat. Dit certificaat is drie jaar geldig. Met dit certificaat toont u aan dat u adequaat bent in het berekenen van een juiste dosering medicatie die voor de patiënt is voorgeschreven. PlusPort heeft een online cursuspakket beschikbaar gesteld, zodat u zich optimaal kunt voorbereiden. De cursus wordt afgesloten met een online examen, waarna u het certificaat in uw profiel ontvangt.